Csoki nélkül

Mit nyertem az életmódváltással?

Egy évvel ezelőtt szembesültem a ténnyel, a cukorbetegség előszobájában állok, ha szeretném elkerülni a betegséget váltanom kell. Emlékszem milyen lehetetlennek tűnt számomra az, hogy egészségesen, csoki nélkül éljek. Hosszú utat jártam be azóta, az állomásait az elmúlt hetek posztjaiban olvashatjátok.

 

De volt értelme?

1.Mély levegőt vettem és elvégeztem az éves kontroll vizsgálatokat. A cukorterhelésen rendesen rosszul lettem, egyértelműen elszoktam már a mindennapi édes méregtől. A labor eredmények pedig önmagukért beszéltek, normál tartományban van a vércukor és az összes  vérzsír értékem. Óriási kő esett le a szívemről, hihetetlenül nyomasztott egy esetleges krónikus betegség súlya. A csatát megnyertem, a háború azonban folytatódik, továbbra is egészségesen kell élnem és kímélnem kell az inzulin háztartásomat.

2.Fogytam tizenöt kilót és két ruhaméretet. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, tetszik, amit a tükörben látok. Könnyedebben mozgok, kevésbé vagyok fáradékony, elmúltak a rosszullétek, rendeződött a vérnyomásom.

3.Alapjaiban változtattam meg az étkezési szokásaimat, már nem vagyok rabja az édességeknek, teljesen kézben tartom mikor, mennyit és mit eszem. Mindez már nem okoz szenvedést és így, egy év után nem igényel külön odafigyelést sem, rutinná vált.

 

4.Nemcsak én eszem egészségesen, hanem a családom is. Örömmel tölt el, mikor látom, hogy a gyerekeimben alakulnak a tudatos táplálkozás alapjai. A férj is fogyott mellettem néhány kilót, és normál tartományba kerültek a koleszterin értékei.

5.Az elmúlt hat hétben végigcsináltam az életmódváltók programját. Szuper kezdeményezés, használjátok ki a lehetőséget! Elsősorban a mozgásra koncentráltam – és persze új receptekre vadásztam! – célkitűzésem, hogy rendszeresen sportoljak! Sokat segítettek az életmódváltók mentorai, sok új tudást gyűjtöttem be, inspiráltak a videók. Tudatosabban építem fel az edzéseim, hangsúlyt fordítok az erősítésre – régebben ha mozogtam is, csak kardióztam – bátorságot vettem és kipróbáltam új mozgásformákat. Nem dőlhetek hátra, még csak az út kezdetén vagyok, de határozottan érzem, hogy elindultam. Jelenleg hetente kétszer edzek, következő lépés a harmadik alkalom beépítése a minden napjaimba.

 

6. Megtapasztaltam, hogy ha az ember az életének egy bizonyos területén rendet tesz, akkor megerősödik minden téren. Az életmódváltás számomra önismeretet is jelent, önbizalmat és tartást ad, hogy ilyen nagy döntésben sikerrel kitartottam.

 

+1.Nagy öröm, hogy megszületett a Csoki nélkül és veletek tarthatok az életmódváltás kalandjában. A hathetes programot befejeztem, ám az életmódváltásom folytatódik. Bár már nem napi szinten, de továbbra is mesélek majd nektek a próbálkozásaimról, tapasztalataimról a blog oldalain.

Kövessétek a Csoki nélkül facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le semmiről!

Tartsatok ki az életmódváltásban, harcoljátok meg a harcaitokat és higgyetek a sikerben! Az egészséges élet, minden nap meghozott kis döntések sorozata!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!